cmentarz parafialny Lubartów
Moderatorzy: avee, El, MarcinR
cmentarz parafialny Lubartów
Przez 3-4 dni( od jutra) będę wędrować po cmentarzu parafialnym w Lubartowie. Jeśli kogoś interesuje jakieś nazwisko to proszę podać. Cmentarz jest dość duży, więc nie podejmuję się znalezienia konkretnego grobu, ale nazwiska to i owszem.
Można pisać tu lub na pw.
... i zobacz człowieku człowieka w człowieku...
- marekzaborski
To ja z prośbą. Chodzi mi o nazwiska:
- Zaborski
- Konstancja Derecka zm 1908
- Feliks Derecki ur 1881 (nie wiem kiedy zmarł)
- Hieronim Derecki zm 1946
- Ignacy Derecki zm 1969
- Paulina Puchacz zm 1985
- Franciszka Kowalczyk (nie znam daty smierci, mąż Franciszek Kowalczyk)
- Zaborski
- Konstancja Derecka zm 1908
- Feliks Derecki ur 1881 (nie wiem kiedy zmarł)
- Hieronim Derecki zm 1946
- Ignacy Derecki zm 1969
- Paulina Puchacz zm 1985
- Franciszka Kowalczyk (nie znam daty smierci, mąż Franciszek Kowalczyk)
Pozdrawiam
Marek
Władysław, Tadeusz, Władysław, Franciszek, Teodor, Antoni, Józef, Józef, Andrzej, Jakub, Jakub...
Szukam na lubelszczyźnie nazwisk: Zaborski, Leśniewski, Piwko, Tryksza.
Marek
Władysław, Tadeusz, Władysław, Franciszek, Teodor, Antoni, Józef, Józef, Andrzej, Jakub, Jakub...
Witaj,
jak byś się natknęła na groby Sternik, Styrnik, Sterniczuk - Będę wdzięczny za każde zdjęcie
jak byś się natknęła na groby Sternik, Styrnik, Sterniczuk - Będę wdzięczny za każde zdjęcie

Pozdrawiam Eugeniusz, ojciec Zygmunt, dziadek Aleksander, pradziadek Andrzej, 2xpradziadek Wawrzyniec, 3xpradziadek Jakób, 4xpradziadek Wincenty, 5xpradziadek Jan, 6xpradziadek Mateusz, 7xpradziadek Jan
-
Najlepiej porobić zdjęć, i wrzucić na http://cmentarze.lubgens.eu/
Re: cmentarz parafialny Lubartów
Elu, milego urlopu i udanych lowowEla M. pisze:Przez 3-4 dni( od jutra) będę wędrować po cmentarzu parafialnym w Lubartowie. Jeśli kogoś interesuje jakieś nazwisko to proszę podać. Cmentarz jest dość duży, więc nie podejmuję się znalezienia konkretnego grobu, ale nazwiska to i owszem.

Zapomnialam poprpsic, czy jezeli uda Ci sie zerknac na ksiegi czy mozesz mi sprawdzic czy sa jakies wzmianki ( zapowiedzi) moze aktu slubu w 1827 Wincentego Janickiego x Franciszka Karczewska. Tonacy brzytwy sie chwyta - byc moze w ksiegach wtoropisowych nie ma ale w oryginalach , kto wie

Baw sie dobrze.
Ewa
- marekzaborski
Niesamowite. Niesamowite!!! Konstancja zmarła w 1908 roku, to siostra prapradziadka. Czekam z utęsknieniem! I dziękuję za trud!
Pozdrawiam
Marek
Marek